Internacional 08/06/2014

Al-Sissi pren possessió com a nou president d'Egipte

L'excap de l'exèrcit es compromet a respectar la Constitució i la llei i protegir els interessos del poble "en la seva totalitat"

Efe
1 min

El CaireL'excap de l'exèrcit Abdel Fattah al-Sissi ha pres possessió avui com a nou president d'Egipte a la seu del Tribunal Constitucional Suprem, al Caire.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Juro per Déu guardar lleialtat al règim de la República, respectar la Constitució i la llei, protegir els interessos del poble en la seva totalitat i preservar la independència de la pàtria, la seva unitat i la integritat del seu territori", ha dit durant la seva proclamació Al-Sissi.

El nou cap d'estat, vencedor en els comicis presidencials celebrats al maig amb un 97% dels vots, ha pres així el relleu del mandatari interí, Adli Mansur, que tornarà al seu lloc com a president del Tribunal Constitucional que exercia fins a la destitució militar de l'islamista Mohammed Mursi el juliol passat.

Amb un vestit i corbata blau fosc, Al-Sissi ha jurat el càrrec davant dels magistrats del Constitucional i un grup de convidats, entre els quals hi havia els membres de l'actual govern –que dimitirà en bloc–, personalitats polítiques i religioses, i la seva família.

En una al·locució, el fins ara president del Tribunal Constitucional, Anuar el-Asi, ha explicat que l'assemblea general de la cort "es reuneix en una ocasió històrica perquè juri el president de la República, després d'haver aconseguit la confiança del poble egipci per portar la seva bandera i continuar amb honradesa la missió que Mansur li ha transferit".

stats