Internacional 23/10/2013

Obama truca a Merkel per assegurar-li que no li punxen el mòbil

Segons el setmanari alemany 'Der Spiegel', la cancellera creu que Washington ha escoltat el seu telèfon personal durant anys

Ara
1 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel. EFE

BarcelonaEl govern alemany té informacions que apunten que els Estats Units haurien espiat durant anys el mòbil personal de la cancellera alemanya, Angela Merkel, que ha exigit aquest dimecres personalment explicacions al president nord-americà, Barack Obama, segons el setmanari alemany 'Der Spiegel'.

El govern dels Estats Units ha negat aquestes informacions i ha dit que Obama ha parlat sobre el tema amb Merkel en una trucada telefònica. "Els Estats Units no estan monitoritzant ni monitoritzaran les seves comunicacions", ha afirmat el portaveu de la Casa Blanca, Jay Carney, durant la seva roda de premsa diària.

Tot i això, 'Der Spiegel', en la seva versió a internet, ha informat que l'executiu de Berlín es pren "molt seriosament" els indicis que apunten que els serveis d'espionatge nord-americans van espiar les converses de la cancellera.

Segons el portaveu de Merkel, Steffen Seibert, la cancellera alemanya ha advertit a Obama que "aquestes pràctiques, si es comprova la veracitat de les informacions, són totalment condemnables i absolutament inacceptables". "Seria un greu abús de confiança. Aquestes pràctiques han de concloure immediatament", ha afegit el portaveu.

stats