Internacional 15/03/2017

Alliberats 5.000 presoners de Boko Haram

Dones, nens i ancians queden en llibertat gràcies als exèrcits del Camerun i Nigèria

Efe
1 min
Una nena de Chibok amb el seu fill i més alliberades.

YaoundéLes forces armades del Camerun i Nigèria han alliberat uns 5.000 presoners que estaven retinguts pel grup jihadista Boko Haram. Segons ha fet públic el govern camerunès, les persones posades en llibertat són les més vulnerables, majoritàriament dones, nens i ancians.

L'alliberament arriba després d'una operació conjunta dels dos exèrcits a la frontera entre el Camerun i Nigèria que va dur-se a terme entre el 27 de febrer i 7 de març sota el nom de Thunder 2. La intervenció va acabar amb 60 terroristes del grup Boko Haram abatuts i 21 més de detinguts, tal com expressa el ministre de Comunicació del govern camerunès en un comunicat emès ahir dimarts.

Els milers d'alliberats, de moment, han estat allotjats al camp de desplaçats de Banki, que es troba al nord-est de Nigèria i molt a prop de la frontera amb el Camerun.

Aquests dos països, precisament, són els principals afectats per les activitats de Boko Haram, que té la seva base d'operacions en territori nigerià i actua també als veïns Txad i Níger. Per combatre el grup jihadista, camerunesos i nigerians van unir recursos i, des del 2015, compten amb una força militar multinacional que és present sobretot a la frontera.

stats