Internacional 31/03/2019

Almenys dos morts en un enfrontament durant les eleccions municipals a Turquia

Set persones més han resultat ferides en altres incidents

Efe
1 min
Almenys dos morts en un enfrontament durant les eleccions municipals a Turquia

IstanbulDues persones han mort a trets aquest diumenge al matí en un col·legi electoral a la ciutat de Malatya, a l'est de Turquia, en el més greu dels incidents que s'han registrat de moment a les eleccions municipals que es fan al país. El partit turc opositor Saadet (SP) ha assegurat que les dues víctimes eren membres de la seva formació, una de les quals feia feines d'observació.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Almenys set persones més haurien resultat ferides en altres incidents des de l'obertura dels col·legis electorals. El ministre de l'Interior turc, Suleyman Soylu, ha assegurat que la votació es desenvolupava pacíficament.

Acusació

En un comunicat, la formació SP ha acusat un cosí del candidat del partit del govern, el Partit Justícia i Desenvolupament (AKP), com a autor de la mort a trets dels seus dos militants. Assegura que els ha disparat quan s'han oposat al fet que la votació es dugués a terme de manera oberta. La policia ha detingut l'autor dels fets i ha desplegat fortes mesures de seguretat al voltant de l'escola.

Mentrestant, hi ha set persones més ferides en diversos incidents. A la localitat de Karapinar (a la província de Diyarbakir), dues persones han quedat ferides –una d'elles en estat crític– en un enfrontament entre dos grups que donaven suport a líders rivals. A Istanbul, un votant ha resultat ferit en un atac a una comissaria, mentre que a la ciutat de Midyat (a la província de Mardin), quatre persones més han patit lesions.

Uns 57 milions de turcs estan cridats a votar aquest diumenge en les eleccions municipals, que es llegeixen també com una anàlisi al govern del president del país, Recep Tayyip Erdogan, i al seu partit, l'AKP.

stats