Internacional 31/12/2022

Atac mortal de Rússia a Kíiv en l'últim dia de l'any

Desenes de míssils cauen a diverses ciutats ucraïneses i deixen almenys un mort a la capital

ARA
2 min
Atac de Rússia a Kíiv l'últim dia de l'any 2022

BarcelonaAlmenys una persona ha mort en les diverses explosions registrades aquest dissabte a Kíiv, segons ha informat l'alcalde de la ciutat, Vitali Klitxkó. Rússia ha llançat un nou atac massiu amb míssils que han colpejat tant la capital com altres ciutats d'Ucraïna en el dia de cap d'any, i només dos dies després de l'últim atac massiu rus sobre infraestructura energètica a Ucraïna.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al centre de la capital s'han sentit deu explosions, poc després que el govern de Volodímir Zelenski anunciès un nou atac amb míssils a gran escala a tot el país i les sirenes antiaèries ja sonaven a diverses ciutats. Klitxkó ha explicat que una de les explosions s'ha produït en una zona d'edificis residencials al districte de Solomyanskyi de la capital, i que hi havia hagut explosions en dos barris més. Un hotel va resultar danyat en una de les explosions.

"El país terrorista rus ha llançat diverses onades de míssils. Així ens desitgen un feliç any nou. Però perseverarem", ha escrit per la seva banda a Telegramm el ministre d'Exteriors ucraïnès, Dmtri Kuleba. A la ciutat occidental de Khmelnytskyi, dues persones han resultat ferides en un atac de drons, segons Reuters.

El nou atac arriba el mateix dia que el president rus, Vladimir Putin, advertia, en el seu discurs televisat de cap d'any, que no cedirà als "intents d'Occident de fer servir Ucraïna com a eina per a destruir Rússia". En un missatge gravat de nou minuts, el més llarg de les seves dues dècades al govern, Putin ha insistit a culpar Occident d'haver forçat Rússia a llançar el que encara anomena una "operació militar especial" a Ucraïna.

"Durant anys, les elits occidentals ens van assegurar hipòcritament les seves intencions pacífiques", ha dit Putin, en un discurs filmat davant del personal de servei rus a la seu del districte militar del sud de Rússia."En realitat, estaven animant de totes les maneres possibles els neonazis que perpetraven terrorisme obertament contra els civils al Donbass", ha afegit el president rus, en un missatge d'any nou inusualment combatiu.

stats