Internacional 13/12/2018

Almenys nou morts en l'accident d'un tren d'alta velocitat a Turquia

El comboi ha topat amb una locomotora que feia tasques d'inspecció

Ara
1 min
L'accident s'ha produït a primera hora del matí.

BarcelonaAlmenys nou persones han mort i 46 han quedat ferides en l'accident d'un tren d'alta velocitat a Ankara. Entre les víctimes hi ha el maquinista del tren i tres de les persones ferides estan en estat greu. Segons han informat les autoritats, el comboi ha topat amb una locomotora que feia tasques d'inspecció de les vies i ha descarrilat. En sortir de la via, el comboi ha impactat contra un pas elevat, que s'ha desplomat sobre alguns vagons.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El maquinista és una de les víctimes, segons han confirmat les autoritats. La cadena CNN Turk diu que els morts són tres membres del personal i sis passatgers. En el moment de l'accident hi havia 206 passatgers a bord del tren. Entres els ferits n'hi hauria tres en estat greu.

L'accident s'ha produït a l'estació de Marsandiz, a 8 quilòmetres de la capital turca, a quarts de set del matí (quarts de cinc a Catalunya), en plena nevada. El tren tot just començava el trajecte fins a la ciutat de Konya, a l'oest del país. Els equips d'emergència estan treballant a la zona. La fiscalia de Turquia ja ha anunciat que obrirà una investigació sobre el cas.

És el segon accident ferroviari important que pateix Turquia enguany: al juliol 24 persones van morir pel descarrilament d'un tren que es dirigia de Kapikule a Istanbul.

stats