Protesta turca
Internacional 04/07/2013

Anul·lat el projecte de construcció del Parc Gezi d'Istanbul

Enric Revuelta
1 min

BarcelonaCop judicial a Erdogan

Un tribunal de Turquia va cancel·lar ahir el projecte de construcció d'un centre comercial al Parc Gezi d'Istanbul, el principal motiu que va desfermar les manifestacions arreu del país contra el govern del primer ministre, Recep Tayyip Erdogan. La decisió judicial arriba després del xoc que, durant setmanes, ha enfrontat els opositors a la reforma amb la repressió per part del govern d'Erdogan, tant a la plaça Taksim d'Instanbul com en altres ciutats del país. La sentència del tribunal suposa un fort revés per a Erdogan i una victòria per als grups socials i polítics oposats al projecte.

El Parc Gezi, un dels pocs espais verds que queden a Istanbul, va convertir-se en una zona improvisada d'acampada ocupada per milers de persones per evitar el projecte urbanístic d'Erdogan. 4 persones van morir durant les protestes i 7.500 van resultar ferides.

Una sentència amagada

El tribunal que va anul·lar el projecte havia pres la decisió ja a principis de juny, en plena repressió policial de les manifestacions, segons afirmava ahir un advocat dels manifestants, però la sentència no s'ha fet pública fins que s'ha resolt també l'apel·lació en contra que hi havia presentat el govern. El projecte de transformació del Parc Gezi en un centre comercial va esdevenir un símbol de lluita per als opositors d'Erdogan contra el que consideraven una manera d'actuar "prepotent" per part del govern.

stats