Internacional 04/11/2016

Desallotjat el camp d'immigrants al nord-est de París

Prop de 4.000 persones s'havien allotjat en tendes de campanya i cartrons als voltants de les estacions de metro de Stalingrad i Jaurès

Agències
2 min
Un grup de migrants abandona el campament de París.

ParísLa policia francesa ha finalitzat aquest divendres l'evacuació del campament d'immigrants instal·lat al nord-est de París, on prop de 4.000 persones s'havien allotjat en tendes de campanya i cartrons als voltants de les estacions de metro de Stalingrad i Jaurès.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De Calais a París, buscant refugiL'operació ha començat de bon matí i ha transportat a un total de 3.852 migrants a centres improvisats abans de ser transportats als diferents centres d'acollida de la regió parisenca, on restaran a l'espera per continuar el seu camí cap al país on hagin sol·licitat asil.

Uns 600 policies i 250 voluntaris de les administracions i organitzacions humanitàries han participat en el dispositiu, que a les 15.00 h ja es donava per finalitzat.

Després de l'evacuació la setmana passada de la batejada com a Jungla de Calais, al nord de França, les autoritats franceses havien avisat que aquest campament a la capital francesa també seria desmantellat.

Optimisme entre els migrants

"Sí, aniré a l'autobús perquè confio en aquest procediment, ja ho he vist abans", explica Emmanuel Omorodion, nigerià de 22 anys, a Reuters. "Crec que ara és l'oportunitat d'aconseguir una casa. Vaig passar un mes a Calais, després vaig estar dos terribles mesos als carrers d'aquí; per tant, espero que això sigui millor".

L'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha dit que les autoritats albergaran diversos centenars de dones i nens vulnerables mentre es construeixen dos nous camps temporals als afores de la ciutat.

La fi del camp parisenc?

El de Stalingrad havia sigut evacuat en diverses ocasions, l'última de les quals el 16 de setembre.

Dilluns les autoritats franceses van llançar una operació de "control administratiu" per identificar els habitants dels campaments, majoritàriament procedents de la zona de la banya d'Àfrica (el Sudan, Eritrea i Etiòpia) i l'Àsia (l'Afganistan i el Pakistan).

stats