Àsia
Internacional Àsia 27/12/2022

Els xinesos s'aboquen a reservar vols internacionals amb l'aixecament de les quarantenes per covid-19

Es multipliquen per deu les cerques de destinacions entre els xinesos, que ja no hauran de fer quarantena quan tornin a casa

ARA
2 min
La Xina atura les quarantenes obligatòries als visitants que arriben de l'estranger a partir del 8 de gener de 2023.

BarcelonaLa fi de les quarantenes obligatòries per als ciutadans que arriben a la Xina des de l'exterior, anunciada el 8 de gener, ha abocat els xinesos a les webs de recerca de vols internacionals. Els ciutadans del país no tenien prohibit sortir-ne, però les llargues quarantenes que els exigien a la tornada els en feien desistir. L'anunci del govern xinès d'aixecar les restriccions n'ha portat molts a cercar vols cap a les destinacions més populars, com el Japó, Tailàndia i Corea del Sud.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i això, a causa de la nova onada de contagis de covid-19 que ha arribat amb l'aixecament de restriccions internes a la Xina, i que està elevant les hospitalitzacions a tot el país, alguns països com el Japó i l'Índia exigeixen als visitants xinesos un test negatiu de covid-19 per poder entrar-hi.

Les cerques de destinacions internacionals es van multiplicar per deu mitja hora després de l'anunci de la reobertura de fronteres, segons les dades de la web de reserves Trip.com esmentades per mitjans xinesos. La plataforma Qunar també va registrar un increment de fins a set vegades en les cerques de vols internacionals només quinze minuts després de l'anunci.

La fi de les restriccions d'entrada a la Xina també s'espera que dispari les arribades de ciutadans xinesos que viuen a l'estranger i que fa mesos i anys que no poden visitar la família. Les agències de viatges esperen que l'anunci comporti un augment dels vols a la Xina, sobretot a partir del 22 de gener, quan comença l'Any Nou Xinès.

Les companyies aèries estan elaborant plans per ampliar serveis, però les agències de viatges xineses suggereixen que tornar a la normalitat trigarà un temps. De fet, el retorn dels turistes xinesos a l'estranger probablement trigarà encara una mica més, segons aquestes fonts. La Xina era el mercat turístic més gran del món abans de la pandèmia, amb fins a 155 milions de turistes en viatges globals l'any 2019, que es van gastar 127.500 milions de dòlars.

L'aerolínia alemanya Lufthansa analitza en aquests moments si amplia els horaris de vols a la Xina a partir del 8 de gener. "Això contribuirà a recuperar el trànsit aeri internacional entre la Xina continental i Europa", va dir un portaveu a Reuters.

Una recuperació lenta

L'aplicació de seguiment de vols VariFlight ha afegit que esperava un fort repunt dels vols cap a la Xina i des de la Xina continental a partir de les vacances del Dia del Treball al maig. Segons les seves dades, els vols internacionals amb origen i destinació a la Xina estan al 8% dels nivells previs a la pandèmia.

Liu Simin, de la Societat Xinesa d'Estudis de Futurs, no espera que els viatges internacionals es recuperin als nivells prepandèmia fins al 2024. D'entrada, per l'onada de contagis de covid-19 que afecta actualment la Xina, i, després, per la situació econòmica precària en què la pandèmia i el confinament ha deixat moltes famílies xineses.

Les intenses -i inusuals- protestes socials desencadenades a la Xina després de dos anys de mesures restrictives pel covid-19 van obligar el govern de Xi Jinping a fer marxa enrere i aixecar les restriccions de moviments.

stats