Internacional 19/08/2012

Assange parla avui per primera vegada des de l'ambaixada

El fundador de Wikileaks parlarà a les 15 h sense trepitjar l'exterior de la delegació diplomàtica de l'Equador perquè seria detingut

Efe
1 min

LondresEl fundador de WikiLeaks, Julian Assange, i el seu advocat, l'espanyol Baltasar Garzón, parlaran aquest migdia públicament des de la ambaixada d'Equador a Londres, segons ha informat Wikileaks des del seu compte de Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Garzón es dirigirà al públic a l'exterior de la legació equatoriana a les 12.30 hora catalana, mentre que el periodista australià ho farà posteriorment, a les 15.00 h.

WikiLeaks no ha revelat, però, com compareixerà Assange, que podria parlar als mitjans de comunicació des d'una finestra o des de la porta de l'ambaixada, ja que serà detingut immediatament si sobrepassa el perímetre de l'edifici i extradit a Suècia.

El periodista és requerit per les autoritats sueques en relació a diversos delictes sexuals contra dues dones que ell sempre ha negat i la seva defensa ha tractat d'evitar per tots els mitjans el seu lliurament a aquest país per por que, un cop allà, sigui extradit a EUA, el país més afectat per la filtració de cables diplomàtics confidencials de WikiLeaks.

Assange, de 41 anys, porta refugiat a la legació equatoriana des del passat 19 de juny, quan es va presentar al edifici sol·licitant ajuda al govern de Rafael Correa, violant alhora els requisits del seu arrest domiciliari.

A falta d'una resolució, la situació d'Assange ha tensat les relacions entre el govern britànic i l'Equador. Quito ha concedit l'asil polític a Assange.

stats