Internacional 23/06/2014

Almenys vuit morts en un atemptat contra una universitat nigeriana

Les sospites sobre l'autoria de l'atac recauen sobre els islamistes de Boko Haram

Reuters
1 min
Imatges d'un atemptat causat per Boko Haram al nord de Nigèria

KanoAlmenys vuit persones han resultat mortes avui dilluns en una explosió que ha tingut lloc en una universitat pública, a la ciutat nigeriana de Kano. A més, una vintena ha quedat ferida, segons ha anunciat un alt càrrec de la seguretat de Nigèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les sospites sobre l'autoria d'aquest atemptat apunten cap al grup islamista nigerià Boko Haram, que va adquirir notorietat mundial el passat mes d'abril amb el segrest de 200 nenes en una escola rural del nord-est de Nigèria. Kano es la ciutat més important del nord de Nigèria, feu de Boko Haram, que es podria traduir com "l'educació occidental és pecat"

El grup cada dia provoca incidents armats i atemptats i té en el sector de l'educació un dels seus objectius clars en la seva lluita per aconseguir la implantació d'un estat islàmic al nord d'aquest país de l'Àfrica subsahariana. El mes passat, un cotxe bomba a Kano va matar cinc persones

Amnistia Internacional estima que un total de 1.500 persones han mort al llarg dels tres primers mesos de l'any al nord de Nigèria, com a conseqüència de la violència de Boko Haram.

stats