FRANÇA
Internacional 30/05/2019

L’autor de l’atac a Lió és membre de l’Estat Islàmic

Fins a tretze persones, entre les quals una nena de 8 anys, van quedar ferides lleument en l’atemptat

Ara
1 min
L’autor de l’atac a Lió és membre de l’Estat Islàmic

BarcelonaEl jove estudiant algerià detingut a Lió com a presumpte autor de l’atac amb una bossa bomba en un carrer de vianants d’aquesta ciutat del sud-est de França divendres passat va reconèixer ahir ser membre de l’Estat Islàmic. Fins a tretze persones, entre les quals una nena de 8 anys, van quedar ferides lleument en l’atemptat. La confessió del jove, de 24 anys, aclareix en certa manera els motius de l’atac, que no havia estat reivindicat i s’havia dut a terme amb un modus operandi poc habitual per a l’Estat Islàmic. L’autor va deixar un bossa amb un artefacte explosiu davant d’un forn de pa que hi ha a la confluència dels carrers Victor Hugo i Sala de Lió, una zona especialment concorreguda. Després va fugir del lloc en una bicicleta.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La fiscalia va deixar ahir en llibertat els pares del jove algerià, que també havien estat detinguts dilluns. No s’ha pogut trobar cap prova que els impliqui en l’atac. Continuen detingudes, en canvi, dues persones més conegudes del jove algerià.

Proves que l’incriminen

La policia va identificar el presumpte autor de l’atac a partir de les imatges de les càmeres de videovigilància que hi ha a la zona de l’atemptat i per restes d’ADN que es van localitzar a la bossa en què hi havia l’artefacte explosiu, que també contenia claus, cargols i perdigons, que van servir de metralla. D’altra banda, la policia va trobar al domicili de l’acusat la bicicleta amb què presumptament va fugir del lloc de l’atemptat. També s’ha comprovat que el jove estudiant havia comprat per internet material per poder construir explosius casolans.

stats