Internacional 27/02/2014

Les noves autoritats ucraïneses demanen suport financer a l'FMI

Els Estats Units ja han anunciat que preparen un paquet de 1.000 milions de dòlars per ajudar Kíev

Efe
2 min
Iatseniuk ha dit que necessitaran ajuda del FMI per tirar endavant el país./ REUTERS

WashingtonLes noves autoritats ucraïneses han demanat suport al Fons Monetari Internacional (FMI) i l'organisme està "a punt per respondre" a la sol·licitud, segons ha afirmat aquest dijous la directora gerent de la institució, Christine Lagarde, en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"En els propers dies enviarem un equip d'avaluació de la situació a Kíev per entaular un diàleg preliminar amb les autoritats" ucraïneses, ha dit Lagarde.

Ucraïna ha xifrat en prop de 35.000 milions de dòlars l'ajuda que necessita per reestructurar la seva fràgil economia i evitar la fallida a curt termini.

"També estem discutint amb tots els nostres socis internacionals –bilaterals i multilaterals– la millor manera de donar suport a Ucraïna en aquest moment decisiu", ha afegit la responsable de l'organisme multilateral.

Washington ajudarà Kíev

Estats Units va anunciar ahir que prepara un paquet de 1.000 milions de dòlars per ajudar Ucraïna a superar la seva difícil situació econòmica, una ajuda que seria complementària a la que ofereix l'FMI i a un possible finançament addicional de la Unió Europea.

"Una vegada que el nou govern estigui format, començarem a prendre accions immediates, en coordinació amb els nostres socis multilaterals i bilaterals, que podrien complementar un paquet de l'FMI, per donar suport a Ucraïna", va dir la portaveu del departament d'Estat, Jen Psaki, en un comunicat enviat a Efe.

La Rada Suprema ucraïnesa (Parlament) ha aprovat aquest dijous per majoria aclaparadora la candidatura d'Arseni Iatseniuk al càrrec de primer ministre del govern d'unitat nacional d'Ucraïna, que dirigirà aquest país fins a les eleccions presidencials convocades per al 25 de maig.

Iatseniuk, que ha reconegut les dificultats econòmiques del país, s'ha mostrat convençut que la situació financera s'estabilitzarà quan arribin els diners de l'FMI.

stats