Troben les restes de l'avió indonesi que havia desaparegut a Papua

L'aparell, un ATR 42 de la companyia Trigana Air Service, viatjava amb 54 persones a bord. No es pot precisar, de moment, si hi ha supervivents

Habitants de l'illa de Papua han trobat les restes de l' avió indonesi que aquest diumenge havia desaparegut dels radars a la regió, a l'est del país, amb 54 persones a bord, segons fonts oficials citades pel portal atimes.com. Les fonts no han pogut precisar si hi ha supervivents.

El cap de l'agència nacional de rescat (BASARNAS), Bambang Soelystyo, havia confirmat hores abans a l'agència Reuters que s'havia "perdut contacte amb l'avió", propietat de Trigana Air Service. A bord hi viatjaven 44 passatgers adults, cinc nens i cinc tripulants, segons aquestes primeres informacions.

L'aparell, un model ATR 42 d'hèlixs operat per la companyia Trigana Air Service, ha perdut el contacte amb la torre de control 34 minuts després d'enlairar-se, segons el diari indonesi 'Jakarta Globe'. L'avió s'ha enlairat a primera hora de la tarda de l'aeroport de Jayapura, capital de la província indonèsia de Papua, amb destinació a la població d'Oksibil, al districte de Pegunungan Bintang. Segons mitjans locals, s'ha llançat una operació de recerca a la zona, on regna el mal temps. No s'esperava trobar les restes de l'avió fins dilluns, pel fet d'haver caigut de nit i en un lloc remot.

La desaparició d'aquest avió és el segon incident aeri que es produeix a Indonèsia en l'últim mes i mig. Un total de 141 persones van morir el 30 de juny quan va  estavellar-se un avió militar en una àrea residencial de Medan , capital de la província de Sumatra del Nord, poc després d'enlairar-se. El president indonesi, Joko Widodo , va prometre llavors que les autoritats emprendrien una revisió de la flota aèria del país, que els experts consideren antiquada.

Més continguts de