Internacional 04/09/2014

Barcelona, exemple d'èxit turístic urbà en un fòrum internacional a Pequín

La trobada assegura l'increment de turistes xinesos que visitaran la ciutat comtal

Efe
1 min
Representants de les ciutats, inclosa Barcelona, representades al fòrum de turisme urbà internacional de WTCF, a Pequín.  FENG YONGBIN / WTCF

PequínBarcelona és un exemple d'èxit turístic urbà de primer nivell internacional, com es va evidenciar aquest dijous en la presentació del fòrum de la Federació de Ciutats Turístiques Mundials (WTCF), a Pequín.

"Sou una referència mundial. Com ho heu fet? Expliqueu-nos el secret". Així és com el moderador del comitè d'experts de WTCF ha introduït el debat, referint-se a Barcelona, en què també s'han inclòs les ciutat de Dublín (Irlanda), Ottawa (Canadà), Moscou (Rússia) i Dalian (Xina).

Els organitzadors han afegit que el turisme urbà "ha d'aprendre molt de Barcelona". De fet, la ciutat catalana ostenta la vicepresidència del WCTF, un fòrum anual que va es va iniciar el 2012, amb l'objectiu d'impulsar la cooperació entre països en l'àmbit turístic.

El subdirector general de Turisme de Barcelona, Ignasi de Delàs, ha dit que "quan Pequín pensa 'qui són els nostres socis del futur?'", diu "Barcelona ha de ser-hi". Segons Delàs, que recorda que és important no confiar-se per no perdre la presència internacional, una de les claus de l'èxit de la ciutat és la cooperació amb ciutats europees com Viena, que han tingut una "gran acceptació en mercats com els Estats Units".

El representant de Barcelona ha assegurat que, a partir d'aquest 2014, s'intensificarà l'arribada de turistes xinesos. Les claus d'aquest augment són dues: l'agilització del procés d'entrega de visats de turisme i l'aerolínia d'Air China entre Pequín i Barcelona, inaugurada la primavera passada.

stats