REACCIONS CIUTADANES
Internacional 11/12/2010

Més de 200 persones demanen a Barcelona la llibertat d'Assange

El fundador de Wikileaks també ha rebut adhesions a Madrid, Sevilla i València. Les protestes s'han repetit en altres capitals del planeta, com Sao Paolo, Bogotà, Lima o Amsterdam

Acn
2 min

BarcelonaMés de 200 persones s'han concentrat davant del consolat britànic de Barcelona per reclamar la posada en llibertat del fundador de la plana web WikiLeaks, Julian Assange. Els assistents a l'acte, que s'ha allargat durant més d'una hora, han cridat consignes a favor de la llibertat d'expressió i en contra de la detenció d'Assange i el tancament del domini de WikiLeaks. En el manifest es demana també l'inici d'un procés judicial sobre els responsables dels fets que s'han conegut a través de les filtracions d'aquest web. La protesta, convocada a través de les xarxes socials, s'ha repetit a Madrid, Sevilla i València, i també a d'altres punts del món com ara Sao Paulo, Bogotà, Lima o Amsterdam.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els assistents a la concentració, que ha tingut lloc a les portes de la Torre de Barcelona de l'Avinguda Diagonal, on hi té la seu el consolat britànic a la ciutat comtal, han fet crides a favor de la posada en llibertat d'Assange i de Bradley Manning, el soldat acusat d'haver filtrat els documents que van derivar en les publicacions dels diaris de guerra d'Afganistan i dels registres de guerra a Iraq. També s'ha reclamat el restabliment del domini a internet. Els missatges de les pancartes anaven en la mateixa direcció i demanaven la protecció de la llibertat d'expressió i l'excarceració del fundador de WikiLeaks.

El manifest, que ha estat llegit pel portaveu de www.barcelonaradical.net, Rafa Villaró, ha insistit en el restabliment dels comptes bancaris del web i el servei en les xarxes de Visa i Mastercard d'Assange i el portal que va fundar. A més, reconeix la importància de mitjans com WikiLeaks perquè suposen "una finestra oberta a la lliure informació" i reclama l'inici d'un procés judicial contra els responsables dels fets que s'han descobert en els darrers dies arran de les filtracions aparegudes al portal, en cas que es demostri la veracitat d'aquests.

Alguns mandataris com ara Zapatero o Cameron també han estat criticats pels assistents pel fet de no haver mostrat la seva repulsa al que qualifiquen com a "actes de terrorisme" que WikiLeaks ha descobert. Barcelona no ha estat l'única seu de concentracions a favor de Julian Assange. L'ambaixada britànica a Madrid i el consolat de Suècia a València també han estat escenaris de concentracions.

stats