Internacional 16/06/2014

Durao Barroso: "Europa necessita una reforma, i no una revolució"

El president de la Comissió Europea adverteix que "només amb resultats els europeus tornar a creure en Europa"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

SantanderEl president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha advertit aquest dilluns que "la via de desenvolupament de la Unió seguirà sent la reforma permanent i no la revolució". Barroso ha llançat una dura crítica a l'auge dels nous partits de l'extrema dreta i esquerra, perquè "enfront el populisme, el nacionalisme tancat i els que miren amb ull crític o depreciatiu els que no miren com ells, Europa és la millor vacuna".

Tot i defensar una major integració europea, l'expresident portuguès ha matisat que "en un moment en què nombrosos ciutadans estan perdent la fe en el projecte, somniar que es produeixi a Europa la creació d'una nova Constitució, no només són irrealistes i irrellevants, sinó també contraproduents". Barroso també ha criticat, però, l'estancament de molts estats que diuen una cosa a casa seva i després una altra a Brussel·les.

L'encara president de la Comissió ha inaugurat aquest dilluns el curs d'estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) a Santander, titulat enguany "L'Europa que deixa la crisi". El curs l'organitza l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE) i el patrocina el BBVA.

stats