Internacional 16/07/2014

Baixar al-Assad assumeix el tercer mandat com a president de Síria

El règim sirià ha matat almenys 743 persones en bombardejos l'últim mes

Efe
1 min
Fotograma de la retransmissió del jurament d'Al-Assad per iniciar seu tercer mandat.   Syria TV / REUTERS

BeirutBaixar al-Assad ha assumit la presidència de Síria per tercera vegada. Assad es manté al poder des del 2000, i avui, dimecres, ha jurat davant l'Alcorà el seu tercer mandat després de guanyar les eleccions estatals del 4 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les eleccions van ser considerades un "frau" per l'oposició, i encara estan pendents d'una auditoria internacional, i a més a més es van fer enmig d'una guerra civil. De fet, des de la mateixa data dels comicis de fa poc més d'un mes, el règim sirià ha matat en bombardejos almenys 743 persones, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. Aquesta ONG matisa que una gran part de les morts s'han produït a la ciutat d'Alep per projectils d'avions militars i per barrils explosius llançats des d'helicòpters del govern. L'organització calcula que entre els morts hi ha 197 menors i 180 dones, i també ha registrat 2.400 ferits.

El tercer mandat de Baixar al-Assad arrenca 40 mesos després de l'inici, el març del 2011, d'un conflicte que ja acumula un balanç d'entre 100.000 i 170.000 víctimes mortals. Al-Assad s'ha adreçat al públic present a l'acte d'assumpció del poder referint-se precisament a les revoltes de la Primavera Àrab: "Volien una revolució, però vosaltres heu estat els autèntics revolucionaris. Us felicito per la vostra revolució i la vostra victòria".

stats