Irlanda del Nord
Internacional 30/04/2014

La policia de Belfast deté el líder del Sinn Féin, Gerry Adams, per un assassinat de 1972

S'ha presentat a la comissaria per a un interrogatori. La víctima va morir a mans de l'IRA

Acn
2 min

LondresLa policia d'Irlanda del Nord ha detingut aquest dimecres el president i líder històric del Sinn Féin, Gerry Adams en relació a l'assassinat, l'any 1972, de Jean McConville. Adams, que ha anat voluntàriament a la comissària per ser interrogat sobre el cas, defensa que és "innocent".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Jean McConville, una vídua de 37 anys i amb 10 fills, va ser segrestada a l'oest de Belfast i disparada per membres de l'IRA, que l'acusaven de ser una informadora. El seu cos va aparèixer en una platja d'Irlanda l'any 2003. El mes passat la policia també va detenir Ivor Bell, un exlíder de l'IRA que ara té 77 anys, per la seva implicació en el cas.

La policia d'Irlanda del Nord ha confirmat a través d'un comunicat que ha detingut un home de 65 anys que s'ha presentant voluntàriament a la comissària per ser interrogat. De fet, el Sinn Féin també ha confirmat la trobada "voluntària" entre Adams i la policia en una nota de premsa.

El partit republicà també difós unes paraules d'Adams, que abans de la cita amb la policia ha defensat la seva innocència en el cas de Jean McConville. "Crec que l'assassinat de Jean McConville i l'enterrament secret del seu cos van estar malament i van ser una injustícia per ella i per la seva família", ha dit Adams.

"S'han fet acusacions malicioses contra mi que rebutjo", ha defensat. "Sóc innocent de qualsevol participació en el segrest, l'assassinat o l'enterrament de la senyora McConville", ha afegit.

La detenció d'Adams arriba després que el mes passat ja es detingués un històric líder de l'IRA, Ivor Bell, que ara té 77 anys. Bell va explicar a uns acadèmics del Boston Collegue dels Estats Units el seu passat a l'organització armada de l'IRA, i tot i que les cintes no s'havien de difondre fins després de la seva mort, han arribat a mans de la justícia i podrien estar relacionades amb les recents detencions.

stats