Internacional 25/03/2016

Bèlgica respon als atemptats enviant caces a bombardejar l'Estat Islàmic

L'exèrcit belga atacarà posicions jihadistes a l'Iraq

Ara
1 min
El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, amb el primer ministre belga, Charles Michel

BarcelonaBèlgica reprendrà la seva missió militar a l'Iraq, on bombardejarà objectius de l'Estat Islàmic (EI) després dels atemptats de dimarts a Brussel·les.

L'operació l'ha confirmat el primer ministre belga, Charles Michel, després de reunir-se amb el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, a Brussel·les.

L'exèrcit belga ja havia participat a la campanya contra l'EI liderada pels EUA el setembre del 2014, però s'havia retirat –per qüestions pressupostàries– el 30 de juny del 2015.

Es tractaria, per tant, segons ha explicat el ministre de Defensa belga, Steven Vandeput, a la cadena RTL, de "reprendre" aquella missió a partir de l'1 de juliol amb sis caces.

Seguint els passos de França

França també va decidir llançar una ofensiva contra l'EI després dels atemptats de París el novembre passat.

El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha assegurat a Brussel·les que l'EI ataca Europa perquè està perdent terreny, líders, soldats i capacitat de finançament a l'Iraq i Síria.

"La veritable raó per la qual l'EI està recorrent a accions fora del Pròxim Orient és perquè la seva fantasia d'un califat s'està ensorrant davant els seus ulls", ha assegurat al costat del primer ministre belga, al qual ha donat tot el seu suport.

stats