De la bellesa a l'horror: el vídeo que mostra la destrucció d'Ucraïna

El president Zelenski mostra al Congrés dels EUA el preu de la guerra i torna a demanar que els avions de l'OTAN tanquin el cel del seu país

ARA
1 min

BarcelonaSón poc menys de 2 minuts i 30 segons. És la durada del vídeo que aquest migdia, hora local a Catalunya, el president Volodímir Zelenski ha presentat als congressistes nord-americans quan s'hi ha adreçat en un discurs històric. Zelenski ha evocat l'11 de setembre del 2001, l'atac japonès a Pearl Harbor i el famós “I have a dream” de Martin Luther King per explicar que el seu somni és que els avions de l'OTAN es facin servir per tancar el cel d'Ucraïna. És el missatge final de l’esfereïdor vídeo projectat al Congrés i que mostra tot l'horror de la guerra d'Ucraïna, quan ja fa 21 dies que va començar la invasió russa. En termes generals, de fet, el muntatge mostra tot l'horror de la guerra, s'invoqui la causa que s'invoqui, i el contraposa amb la bellesa d'aquella Ucraïna de fa algunes setmanes, quan Putin encara no havia ordenat la invasió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hi apareixen les víctimes: nens, dones, homes i vells –i els milions més que no es veuen, però que han hagut de fugir de casa deixant-ho tot–, que han quedat atrapats en un escenari infernal. Al cap de 21 dies, es comença a parlar tímidament de pau i d’acords. Però Ucraïna demana garanties veritables de seguretat, i Moscou una desmilitarització. Totes les guerres acaben en una taula de negociació. La qüestió és saber quants morts més costarà aquesta, perquè mentre les negociacions es duen a terme les bombes continuen caient.

stats