Internacional 08/07/2015

Condemnen Berlusconi a tres anys de presó per haver subornat un senador el 2008

L'ex primer ministre italià, que hauria compensat un polític perquè facilités la caiguda del govern de Romano Prodi, podria no complir la condemna per la prescripció del delicte aquest novembre

Efe
2 min

RomaEl Tribunal de Nàpols ha anunciat aquest dimecres la condemna a tres anys de presó per corrupció contra l'ex primer ministre italià Silvio Berlusconi en el cas del suborn a un senador que va facilitar la caiguda del govern de Romano Prodi el 2008. El tribunal napolità ha condemnat a la mateixa pena de presó l'exdirector del diari 'L'Avanti' Valter Lavitola, acusat d'intervenir en aquest suborn. La fiscalia havia demanat una pena de presó de cinc anys per a Berlusconi i de quatre anys i quatre mesos per a Lavitola.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pel que fa a Berlusconi, que no ha assistit a la lectura de la sentència del col·legi C de la primera secció penal del tribunal napolità, els jutges, després de diverses hores de deliberacions, l'han considerat autor material del suborn. Tot i això, s'espera que la prescripció del delicte impedeixi que arribi a complir condemna, ja que la tramitació de l'esperada apel·lació dels seus advocats excedirà el temps que queda fins aleshores.

Un dels seus advocats defensors, Niccolò Ghedini, ha declarat en conèixer la sentència que és "injusta i injustificada" i ha afegit que, tot i que el delicte prescriurà el 6 de novembre, confia que el Tribunal d'Apel·lació absolgui l'ex primer ministre. Els advocats de Berlusconi han argumentat que "tots els testimonis i totes les proves documentals han demostrat la total inconsistència de l'acusació".

Aquest cas de corrupció arriba en un moment en què Berlusconi, de 79 anys, ha tornat a l'escena pública després de superar altres comptes pendents que tenia amb la Justícia. Al mes de febrer va complir la seva pena d'un any de treballs socials per un delicte de frau fiscal en l'anomenat cas Mediaset. Així mateix, el Tribunal Suprem va confirmar al març la seva absolució pels delictes d'abús de poder i incitació a la prostitució de menors en l'anomenat cas Ruby.

stats