Internacional 08/03/2015

Boko Haram jura lleialtat a l'Estat Islàmic

Efe
1 min

NairobiEl líder de Boko Haram, Abubakr Shekau, ha anunciat l'adhesió formal del grup islamista nigerià a l'Estat Islàmic (EI) i ha jurat lleialtat al seu califa, Abu Bakr Al-Bagdadi, en un vídeo difós a les xarxes socials i que ha estat autentificat per nombrosos experts.

"Jurem lleialtat al califa dels musulmans, Abu Bakr Al-Bagdadi, i l'escoltarem i obeiren tant en temps de prosperitat com en temps de dificultat", diu Shekau en el missatge pujat a una popular web d'emmagatzematge i distribució de vídeos. Abubakr Shekau va fer l'anunci en un missatge d'àudio en àrab amb subtítols en anglès i en algunes parts en francès.

Tot i que no és un vídeo tan elaborat com els últims que ha publicat, el missatge de Shekau té una clara influència de l'equip de propaganda del propi Estat Islàmic, sobretot en la postproducció.

"Fem una crida als musulmans de tot el món a demostrar també la seva lleialtat al califa perquè és l'única cura per les diferències que divideixen a la 'umma' (que significa comunitat o nació en àrab)", va afegir el líder de Boko Haram .

La difusió del vídeo es va produir hores després que Boko Haram matés 58 persones en tres atemptats comesos contra dos mercats i una estació d'autobusos a la ciutat de Maiduguri, capital de l'estat de Borno i una de les més afectades per la violència del grup islamista.

Per ara no hi ha hagut una resposta formal de l'Estat Islàmic i és una incògnita saber com reaccionarà Al-Bagdadi, que fins ara no ha mostrat excessiu interès en la lluita de Boko Haram per crear un califat islàmic al nord-est de Nigèria.

stats