Internacional 01/07/2014

Un cotxe bomba provoca almenys divuit morts en un mercat de Nigèria

L'exèrcit ha arrestat tres persones a qui vinculen amb el segrest massiu de nenes nigerianes

Reuters
1 min

Maiduguri, NigèriaUna bomba ha esclatat a les 8:30 del matí (hora local) en un mercat del nord de Nigèria, a Maiduguri, i ha matat almenys divuit persones. Just abans, les tropes de l'exèrcit nigerià havien arrestat tres persones acusades de donar suport als atacs islamistes, inclòs el segrest de més de 200 nenes a l'abril.

Diversos testimonis han apuntat que l'explosió provenia d'un cotxe bomba aparcat al carrer adjacent al mercat, i que la majoria de víctimes eren entre els cotxes i taxis del mateix carrer. Segons els mateixos testimonis, una de les víctimes mortals seria el mateix conductor del vehicle esclatat, ja que es tractaria d'un atemptat suïcida.

Un dels homes arrestats és membre d'un grup activista afí al govern, però el general Chris Olukolade afirma que es tractava només d'una tapadera. Se l'acusa de coordinar diversos atacs mortals que han tingut lloc a Maiduguri des del 2011.

De moment, els responsables del segrest massiu de nenes, Boko Haram, no han reconegut l'atemptat, però l'exèrcit té motius per sospitar d'ells ja que el mateix grup ha reconegut diversos atacs al nord de Nigèria, inclosa Maiduguri.

stats