Internacional 13/09/2012

Brussel·les espera que Moscou revisi la condemna a les Pussy Riot

En una resolució, el Parlament Europeu expressa la "profunda decepció per la sentència i la desproporcionada condemna imposada" pel tribunal rus a les components del grup de punk. El primer ministre rus, Dimitri Medvédev, també opina que s'hauria d'alliberar les activistes

Agències
1 min
Les Pussy Riot condemnades. REUTERS

Estrasburg / MoscouEl ple del Parlament Europeu ha aprovat aquest dijous una resolució en què els eurodiputats es mostren esperançats que la justícia russa revisarà la sentència a les components del grup de punk Pussy Riot, condemnades a dos anys de presó per cantar en una catedral de Moscou.

La decisió arriba un dia més tard que el primer ministre rus, Dimitri Medvédev, declarés que considera desproporcionada la condemna del tribunal rus i que pensa que s'hauria d'alliberar les tres integrants del grup.

El Parlament Europeu expressa, en un text conjunt dels grups polítics, la seva "profunda decepció per la sentència i la desproporcionada condemna imposada pel tribunal del districte de Jamovnicheski (Rússia)". Concretament, estan preocupats pel "darrer ressorgiment de la intimidació i la persecució política d'activistes de l'oposició a la Federació de Rússia". A banda, demanen a les autoritats russes que portin davant de la justícia els assassinats de la periodista Anna Politkovskaya i la defensora dels drets humans Natalaia Estemirova.

Medvédev entra en joc

"Una suspensió de la sentència, tenint en compte el temps que han passat a la presó, seria suficient", va dir ahir Medvédev en declaracions a una televisió russa. Els comentaris de l'expresident s'han interpretat com un intent de desvincular la decisió d'empresonar-les del Kremlin, després que diversos grups de drets humans hagin denunciat la sentència.

Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina i Yakaterina Samutsevich van ser condemnades per 'hooliganisme' en un espai religiós el 17 d'agost.

stats