Internacional 25/07/2015

Un caçador paga 50.000 euros per matar el lleó més emblemàtic de Zimbàbue

De moment es desconeix la identitat de l'autor del succés. Hi ha una investigació oberta per esclarir els fets

2 min

Un caçador va pagar 50.000 euros per matar el lleó més emblemàtic de Zimbàbue. Els fets van passar la setmana passada, i se'n fan ressò mitjans d'arreu del món, entre els quals hi ha la revista 'National Geographic'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cecil, tal com era anomenat l'animal, era l'exemplar més fotografiat i una de les principals atraccions de la reserva de Hwange. Segons explica la revista, l'animal tenia 13 anys i destacava pel fet de ser, amb tota probabilitat, el lleó més gros del país.

Jonny Rodrigues, del Grup de Treball de Conservació de Zimbàbue (ZCTF), una organització benèfica que se centra a conservar i preservar la vida silvestre en aquest país sud-africà, ha explicat a la revista que Cecil hauria rebut l'impacte d'una fletxa llançada amb un arc. Tanmateix, l'animal no hauria mort a l'acte i el caçador hauria estat dos dies seguint la pista de l'animal ferit. Finalment, l'hauria rematat amb un rifle i s'hauria emportat el cap de l'animal com a trofeu, segons Rodrigues. L'autor dels fets hauria estat un caçador espanyol que, prèviament, hauria pagat uns 50.000 euros per caçar el lleó, segons explica 'El Correo'.

De moment, l'única cosa que se sap de l'autor dels fets és que pertany a l'Associació de Caçadors i Guies Professionals de Zimbàbue (ZPHGA, en anglès), tal com ha confirmat la mateixa associació. L'entitat explica a través d'un comunicat que hi ha una investigació oberta per esclarir els fets, però avança que el lleó va ser assassinat als afores de la reserva on vivia i, per tant, en una àrea no protegida. De fet, alguns mitjans apunten que el caçador hauria aconseguit que l'animal sortís dels límits de la reserva atret per un esquer, que podria ser un animal mort.

El fet que l'animal fos assassinat fora d'una zona protegida posa en dubte que es tracti d'un fet il·legal. Tanmateix, la matança ha rebut una condemna generalitzada tant dins com fora del país.

stats