Internacional 05/08/2015

L'ajudant del caçador de Cecil, a judici a finals de setembre

L'home s'enfronta a una pena de 10 anys de presó i multa de 20.000 dòlars

Reuters
1 min
Bronkhorst atén els mitjans a la sortida dels jutjats d'Hwange, on ha comparegut acusat d'ajudar Palmer. PHILIMON BULAWAYO / REUTERS

HwangeUn tribunal de Zimbàbue ha ajornat fins a 28 de setembre el judici contra un caçador local acusat de permetre el dentista nord-americà Walter Palmer matar il·legalment el lleó Cecil, als afores d'un parc nacional del país africà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Theo Bronkhorst va ser arrestat la setmana passada i acusat de violar les normes de caça per ajudar Palmer a atraure i caçar amb arc i fletxa Cecil, un lleó de 13 anys símbol de Zimbàbue, al Parc Nacional de Hwange. La mort del felí va causar indignació internacional i ha posat al centre d'atenció la caça major a l'Àfrica.

Bronkhorst ha negat públicament les acusacions però si és declarat culpable s'enfronta a una multa de 20.000 dòlars i fins a 10 anys de presó. D'altra banda, les autoritats de Zimbàbue han demanat l'extradició de Palmer per ser jutjat al país per caça furtiva.

En reacció a l'escàndol per la mort de Cecil, tres aerolínies nord-americanes han prohibit el transport de les restes de lleó, lleopard, elefant, rinoceront o de búfals, considerats com a trofeus pels caçadors, que paguen fins a 50.000 euros per matar un d'aquests cinc grans animals.

stats