Internacional 27/09/2013

Els científics creuen que gran part de la culpa del canvi climàtic la tenen els humans

L'estudi del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic preveu que la temperatura de la Terra augmenti entre 0,3 i 4,8 graus a finals de segle

Agències
1 min

BarcelonaEls científics creuen que els humans són els principals responsables del canvi climàtic. El Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic de l'ONU (IPCC) ha difós aquest dijous un informe en què afirma, amb un 95% de certesa, que l'escalfament global està provocat per l'activitat humana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'informe diu que el principal motiu de l'escalfament global continuen sent les emissions de CO2 i demana una reducció "important i llarga" d'aquests gasos.

El text també conclou que el nivell del mar podria augmentar entre 26 i 82 centímetres a finals de segle, una xifra superior a la que s'havia previst el 2007. Els experts de l'IPCC també preveuen que la temperatura de la Terra augmenti entre 0,3 i 4,8 graus el 2100.

L'estudi constata que les tres darreres dècades han estat el període en què ha augmentat més l'escalfament global de la Terra des de l'any 1850, quan va començar la Revolució Industrial.

El document també estableix les accions necessàries que s'haurien d'emprendre els propers anys per intentar reduir l'escalfament global del planeta.

"El nostre estudi mostra l'augment de la temperatura dins l'atmosfera i dels oceans; la quantitat de neu i de gel ha disminuït, el nivell del mar ha augmentat, així com les emissions de CO2, ha dit Qin Dahe, copresident del grup d'experts de l'IPCC i que ha format part en l'elaboració de l'informe.

stats