Internacional 21/11/2021

Un civil israelià i el seu atacant palestí moren en un atemptat a Jerusalem

El milicià de Hamas ha estat abatut per la policia després d'haver mort un home i haver-ne ferit tres més

ARA
2 min
Personal de seguretat israelià a l'escena d'un atac a Jerusalem

Un atemptat amb arma de foc a la Ciutat Vella de Jerusalem aquest diumenge ha deixat dos morts, un civil israelià i el milicià palestí que l'ha atacat, segons han informat les autoritats israelianes, que han detallat que l'atacant era un palestí de 42 anys identificat com a membre del moviment islamista Hamàs. L'home, que vivia al camp de refugiats de Shuafat, a Jerusalem, ha disparat amb un subfusell i ha ferit cinc israelians. Un d'ells ha acabat morint, un jove de 26 anys originari de Sud-àfrica i recentment nacionalitzat a Israel, on treballava com a guia turístic. Entre els quatre restants, hi ha dos civils més, un d'ells encara hospitalitzat, i dos agents. Quan la policia ha arribat al lloc dels fets, a prop de l'Esplanada de les Mesquites, ha abatut l'atacant.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta del segon incident d'aquest tipus en menys d'una setmana a la ciutat emmurallada de Jerusalem Est, un dels punts amb més tensió del conflicte entre palestins i israelians des que Israel va conquerir-la a la guerra del 1967 i la va annexionar en un moviment que la majoria d'actors internacionals no reconeixen. Dimecres passat, dos policies israelians van ser ferits amb un ganivet per un palestí de 16 anys originari d'un barri d'aquesta zona de la ciutat, que també va ser abatut.

Hamàs ha qualificat l'atac com una "operació heroica" per enviar "una advertència a l'enemic criminal i el seu govern per aturar els atacs" a les seves terres i llocs sagrats, segons ha manifestat l'organització islamista en un comunicat. "Israel pagarà per les iniquitats que comet contra la mesquita Al-Aqsa, Silwan i Xeikh Harrah", aquests últims, barris de Jerusalem Est on hi va haver ordres d'expulsió entre els residents que van desencadenar l'escalada de violència al maig.

El primer ministre israelià, Naftali Bennett, ha anunciat un reforç policial a la Ciutat Vella: "He ordenat a les forces de seguretat que es preparin en conseqüència i estiguin alerta, també sobre la preocupació pels atacs d'imitació", ha dit.

Hores després de l'atac a Jerusalem, la policia ha detingut un jove palestí de 18 anys a Tel-Aviv, sospitós d'haver apunyalat un civil israelià de 67 anys mentre caminava pel barri de Jaffa. L'arrestat és resident "il·legal" de Jenin, una localitat palestina a la Cisjordània ocupada, segons la policia, que ha afegit que la investigació preliminar indica que hauria tingut "un mòbil nacionalista".

stats