Internacional 15/04/2015

Clam dels escriptors europeus per protegir els refugiats

"Les morts dels refugiats no han de ser legitimades o tolerades en nom de la protecció de les fronteres", assegura el PEN Internacional en un manifest presentat a Brussel·les

Ara
1 min
La resposta de la UE és el blindatge de les fronteres, entre elles el mediterrani. REUTERS

BarcelonaEl PEN Internacional clama en un manifest presentat aquest dimecres a Brussel·les contra la política restrictiva de la UE davant dels refugiats que fugen dels seus països per "la guerra, la persecució política, la fam i les condicions de vida inhumanes".

Els escriptors volen "un tracte més humanitari i més just als refugiats que vénen a Europa" i lamenten que "les persones que necessiten protecció a l'arribada a les fronteres de la UE estan sent tractades com a enemics".

"Els refugiats no haurien de continuar arriscant les seves vides per venir a Europa. I si ho fan per buscar asil, no han de ser tractats com a criminals", diu el manifest que lamenta que tot i les tragèdies periòdiques que hi ha al mediterrani, la política de refugiats de la UE no ha canviat.

El manifest demana que Europa deixi de girar la mirada davant les pasteres que arriben a les costes europees: "Les morts dels refugiats no han de ser legitimades o tolerades en nom de la protecció de les fronteres. La protecció de la vida humana ha de tenir la màxima prioritat".

Un miler d'escriptors s'han afegit al manifest que també ha estat subscrit pel PEN català i aquest dimecres s'ha presentat al Parlament Europeu.

stats