Unió Europea
Internacional 15/10/2012

La Comissió Europea només opinarà sobre la independència de Catalunya si ho demana un estat membre

Brussel·les diu, sense fer referència explícita al cas català, que només "estudiarà escenaris concrets" si ho demana un estat membre

Ara
1 min
La reivindicació de la Diada per l'estat propi va deixar clar que una Catalunya independent vol formar part d'Europa.

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) només es pronunciarà sobre les conseqüències legals de la independència de Catalunya si li ho demana Espanya o qualsevol altre estat de la UE. La portaveu de la CE, Pia Arenkilde, ha dit aquest dilluns sense fer referència explícita a Catalunya que la comissió només "estudiarà escenaris concrets" si ho demana un estat membre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les declaracions de la portaveu arriben el mateix dia que el primer ministre britànic, David Cameron, es reuneix amb el seu homòleg escocés, Alex Salmond, per acordar les bases del referèndum per la independència d'Escòcia del 2014. Les paraules de Arenkilde coincideixen també amb la victòria aquest diumenge del partit independentista flamenc a les municipals d'Anvers, la segona ciutat més gran de Bèlgica, posant fi a 90 anys d'hegemonia socialista.

La vicepresidenta de la CE Viviane Reding va demanar disculpes al govern de Mariano Rajoy la setmana passada per les seves declaracions a un diari espanyol sobre la legalitat d'una hipotètica independència. Reding va assegurar que la legislació internacional "no diu res" sobre la possible exclusió de Catalunya si s'independitza d'Espanya.

stats