Internacional 11/10/2012

Una component de les Pussy Riot ha concedit una entrevista en una televisió russa

El grup ha assegurat que les protestes polítiques "no acabaran" i que la situació del país s'ha "deteriorat des de la nostra actuació"

Ara
1 min
Samutsévitx membre de les Pussy Riot posada en llibertat el passat dimecres. EFE

BarcelonaLa component del grup Pussy Riot alliberada aquest dimecres, Yekaterina Samutsévitx, ha concedit una entrevista en una televisió russa i ha dit que des de la banda seguiran organitzant protestes: "No hem acabat", ha declarat. Tot i que les seves companyes continuïn a la presó, res no la fa desvincular-se d'aquest moviment que de moment ja les ha portat a ser reconegudes com un enemic de l'estat rus. "No acabarem amb les protestes polítiques", ha dit. "La situació del país s'ha deteriorat des de la nostra actuació", i ha afegit que "només seran més cautelosos en el superprojecte autoritari de Putin".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La component del grup punk ha declarat que malgrat que eren conscients dels seus actes no esperaven aquests resultats. "Quan ens van agafar després de la protesta ens pensàvem que ens deixarien anar de seguida. Només va ser una violació de l'ordre civil", ha comentat. "Per una cosa com aquesta et detenen –com a pur tràmit administratiu– i pagues una multa de 200 rubles russos [uns 4,96 euros] i et deixen en llibertat".

Durant el seu empresonament, Samutsévitx ha explicat les van mantenir sempre en cel·les separades amb altres dones, "sempre ens estaven observant però mai van abusar de nosaltres". Nadezhda Tolokónnikova i Maria Aliokhina, que han de complir dos anys de presó, estan "molt, molt molestes" per haver estat separades dels seus fills.

Les Pussy Riot encara estan discutint on serà la seva propera protesta pública però el que sí que tenen clar és que no serà a la Catedral de Moscou. La banda ha volgut deixar clar que "no tenim odi religiós" i que el lloc de protesta serà molt diferent: "Tindrà un altre subjecte polític, molt diferent".

stats