Internacional 29/08/2013

L'autor rus d'un quadre de Putin i Medvédev en roba interior demana asil a França

Konstantin Altunin vol l'ajuda de París perquè té por de ser empresonat per Moscou. Les autoritats russes han confiscat aquesta i altres obres satíriques d'una galeria a Sant Petersburg

Ara
1 min

BarcelonaLa policia de Rússia ha confiscat d'unes galeries d'art de Sant Petersburg un quadre en què sortien el president Vladímir Putin i el primer ministre Dmitri Medvédev vestits amb roba interior femenina.

Les autoritats han argumentat aquesta retirada dient que l'obra incompleix les lleis contra les ofenses a les autoritats, que arriben a preveure fins a un any de presó.

En el quadre es podia observar com Putin, que va amb una camisa de dormir, pentina Medvédev, que porta sostenidors.

Les autoritats es van emportar el quadre dilluns. A més, la galeria on es trobava el quadre de Putin i Medvédev i que feia dues setmanes que havia obert, ha estat clausurada.

L'autor de la pintura, Konstantin Altunin, ha demanat asil polític a França després de deixar Rússia per por de ser perseguit, segons apunten diversos mitjans.

El pintor ha fet una crida als líders polítics del G-20 -s'ha de fer una cimera la setmana que ve- perquè li tornin els quadres. Altunin és conegut pels seus retrats de líders soviètics, oligarques i magnats.

Més quadres retirats

També es van emportar fins a tres quadres d'una església ortodoxa. En un dels quadres, apareixia Putin amb el tors descobert i ple de tatuatges.

En una altra pintura apareix Vitali Milónov, un diputat del partit de Putin, amb la cara pintada amb els colors de l'arc de Sant Martí, que representen el moviment homosexual.

Sant Petersburg serà precisament la ciutat que acollirà els representants dels diferents països que participin a la cimera del G-20 la setmana que ve. Aquesta ciutat també va ser de les primeres que van aplicar la nova llei que prohibeix la propaganda homosexual.

stats