Síria
Internacional 27/05/2012

El Consell de Seguretat de l'ONU es reuneix d'urgència per discutir la massacre a Síria

Almenys 108 persones han perdut la vida a Al-Haula. La comunitat internacional condemna Al-Assad, mentre que Rússia posa en dubte la culpabilitat del règim

Reuters
1 min

Nacions UnidesEl Consell de Seguretat de l'ONU s'ha reunit aquest diumenge a les 20.30, hora catalana, a porta tancada per discutir sobre la massacre a la localitat siriana d'Al-Haula –en què divendres van morir 108 civils, entre ells almenys 34 nens, i 300 ferits–. Síria ha acusat els rebels de ser responsables de la massacre mentre que la comunitat internacional ha condemnat Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La reunió del Consell ha estat anunciada després que Rússia –que continua sent una ferma aliada del president sirià– rebutgés la proposta francesa i britànica de firmar una declaració que condemnés la massacre. L'ambaixador rus, Alexander Pankin, s'ha mostrat escèptic sobre les acusacions que el govern de Baixar al-Assad està darrere dels assassinats de civils, perquè "la major part de les víctimes van ser assassinades amb ganivets". L'ambaixador britànic, Mark Lyall Grant, no ha estat d'acord amb les declaracions de Pankin, i ha assegurat que "sembla bastant clar que la massacre a Al-Haula va ser causada per bombardejos, artilleria i tancs del règim".

El cap de la missió d'observadors de l'ONU a Síria, Robert Mood, ha confirmat al Consell els 116 morts i ha assegurat que més de 300 persones havien estat ferides en l'atac a Al-Haula.

stats