Internacional 26/07/2018

Les construccions il·legals van agreujar l'incendi de Grècia

La xifra de morts s'eleva a 85 i les tasques de rescat continuen

Marc Larroya
1 min
Vista aèria de la població de mati després de l'incendi

BarcelonaEl govern grec ha assegurat aquest dijous que tot sembla indicar que part de l'onada d'incendis que ha viscut el país podria estar provocada. "Hem trobat indicis d'actes vandàlics, és molt d'hora i hem de continuar investigant".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Mentrestant, el ministre de Defensa grec, Panos Kammenos, ha dit aquest dijous a la BBC que les construccions il·legals van contribuir a un dels desastres més grans del país. Per al ministre, la construcció en zones boscoses era "un delicte" que ha provocat el bloqueig de les rutes d'evacuació.

Kammenos ha fet aquestes declaracions durant una visita a la zona afectada i que ha recollit la cadena BBC, que ha pogut captar com el ministre s'ha encarat amb moltes persones que estaven indignades per com s'ha gestionat tot l'episodi.

"Ens has deixat sol"

Quan el ministre ha arribat a la zona devastada pel foc, a Mati, s'ha vist envoltat de residents que l'han acusat d'haver-los abandonat. "Heu permès que la gent es cremés sense cap motiu. Ens heu deixat a mercè de Déu", ha dit una dona al ministre, que anava acompanyat per l'alcalde del municipi i el cap dels militars.

La xifra de morts, 85 fins al moment, suposa l'incendi més mortífer registrat a Europa des del començant de segle. Mentrestant continuen els escorcolls a les cases de les zones afectades, i els equips de rescat i els bombers examinen un a un els habitatges arrasats pels focs. De moment, un 65% dels habitatges ja han sigut analitzats i, segons ha informat el ministre d'Infraestructures aquest matí, gairebé la meitat han quedat inhabitables.

stats