Internacional 04/06/2019

Corbyn destaca el "meravellós mosaic de diversitat i inclusió que representa" la manifestació contra Trump

El líder del laborisme britànic ataca el tracte del president nord-americà als emigrants i refugiats

Quim Aranda
2 min
Corbyn fa un discurs anti-Trump durant la manifestació a Trafalgar Square

LondresSense esmentar-lo pel nom ni una sola vegada, el líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, ha adreçat un àcid atac al president dels Estats Units, Donald Trump, en la breu intervenció que acaba de protagonitzar, aquest dimarts a migdia, a Trafalgar Square, al centre de Londres, dins dels actes de protesta contra la visita d'estat del mandatari nord-americà al Regne Unit.

Manifestació contra Trump a Trafalgar Square

Més activista que mai, i molt còmode des de l'escenari, Jeremy Corbyn ha assegurat que la munió de gent present, "blancs, negres, joves, vells, LGTB", simbolitza "un mosaic sencer de diversitat i inclusió". Tot allò que, al seu parer, no representa Donald Trump.

Corbyn, molt criticat des de les files conservadores per rebutjar la invitació de la reina al banquet d'estat que dilluns al vespre ha ofert a Trump i per prendre part en la manifestació, ha assegurat: "No rebutjo trobar-me amb ningú, sinó que vull ser capaç de provocar un diàleg que pugui fer possible un millor i més pacífic món en què tots nosaltres vulguem viure". En tot cas, ha reblat: "Estic molt decebut que el nostre alcalde de Londres hagi estat atacat com ho ha estat, en la vigília de la festivitat d'Eid [que posa fi al Ramadà]. Estic orgullós que la nostra ciutat tingui un alcalde musulmà".

El cap del Partit Laborista també ha etzibat un advertiment sobre quin pot ser el futur del Regne Unit post-Brexit i la seva relació tant amb la Unió Europea com amb els Estats Units: "Els fonaments d'aquest debat haurien de ser la protecció dels llocs de treball i dels nivells de vida i dels serveis públics. Però no hauria de ser un debat sobre com anem endavant sense un acord [amb la UE] al mateix temps que oferim el nostre preuat servei nacional de salut a companyies privades nord-americanes. Defensarem el dret de tothom de tenir una seguretat social lliure i gratuïta".

Corbyn també ha fet referència a la "crisi de refugiats arreu del món, amb 65 milions de persones que no tenen un lloc que puguin anomenar llar". "Cal tractar-los com a éssers humans i ciutadans del planeta, mereixen el nostre ajut, la nostra simpatia i la nostra comprensió".

stats