Corea del Nord llança més projectils, segons Seül

La nova operació arriba dies després del llançament de diversos míssils de curt abast

Corea del Nord ha llançat aquest dijous diversos projectils no identificats, tot just quatre dies després d'un altre llançament, segons ha informat l'estat major conjunt sud-coreà (JCS, per les sigles en anglès).

Aquest llançament es produeix després que dissabte passat Pyongyang ja va disparar diversos projectils, incloent-hi, aparentment, míssils de curt abast, un gest que s'interpreta com un intent de pressionar Seül i Washington perquè estovin la seva postura en ple bloqueig de les negociacions sobre desnuclearització.

Corea del Nord té una base de míssils a Sino-ri, una instal·lació situada a Unjeon (a uns 75 quilòmetres al nord-oest de Pyongyang) que ha jugat un important paper en el desenvolupament de míssils d'abast intermedi per a l'exèrcit nord-coreà.

El nou assaig armamentístic nord-coreà coincideix amb la visita a Seül de l'enviat especial dels Estats Units per a Corea del Nord, Stephen Biegun, per tractar l'actual situació a la península després de la fallida cimera de Hanoi i les últimes accions nord-coreanes.

A Hanoi, Pyongyang va advocar per un procés gradual de desnuclearització acompanyat de l'aixecament gradual de les sancions, cosa que Washington, que aposta per un desarmament integral i immediat, va considerar inacceptable.