Líban
Internacional 12/01/2011

Els ministres de Hezbol·lah i els seus aliats amenacen de dimitir i causar una greu crisi de govern

La formació xiïta vol que el primer ministre desautoritzi el tribunal internacional que investiga l'assassinat del seu pare. La sentència podria implicar la guerrilla en l'atac

Afp
1 min
El primer ministre del Líban, Saad al-Hariri, durant la celebració del cinquè aniversari de l'assassinat del seu pare i exprimer ministre, Rafik al-Hariri, el febrer de 2010.

BeirutEls ministres de Hezbol·lah i els seus aliats amenacen de sortir del govern d'unitat libanès si no s'assumeixen les seves reivindicacions sobre el tribunal de l'ONU que investiga l'assassinat de l'exprimer ministre, Rafiq Hariri.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Si el consell de ministres no es reuneix, això vol dir que el govern no existeix i els 11 ministres presentarem la dimissió avui ", ha assegurat a l'agència France Presse el ministre de Salut, Mohamed Jawad Khalifé, del moviment xiïta Amal, aliat de Hezbol·lah.

Les dues formacions dirigeixen deu ministeris, l'onzè seria un titular pròxim al president de la República, considerat neutre, o bé un ministre de l'entorn del líder drus Walid Jumblatt. Si l'amenaça es materialitza, el govern libanès s'esfondraria.

D'aquesta manera, Hezbol·lah pressiona el primer ministre Saad Hariri, fill de Rafiq, perquè desautoritzi el tribunal internacional que investiga el magnicidi de 2005. Des de fa mesos s'especula amb una sentència que podria responsabilitzar la formació xiïta de l'atemptat, una acusació que la guerrilla libanesa nega taxativament.

stats