Trump fa sang amb la crisi demòcrata entre la vella guàrdia de Pelosi i la nova fornada d'Ocasio-Cortez

El president llança insults racistes perquè tres joves senadores "tornin als seus països" 

Donald Trump ha trobat en els insults racistes una manera de posar encara més llenya al foc a la picabaralla interna dels demòcrates, que en l'última setmana ha deixat sentir públicament les diferències que hi ha entre les dues ànimes amb els retrets que s'han llançat les joves senadores  Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar i Rashida Tlaib, que representen l'ala més esquerrana del partit, i la líder els demòcrates, la veterana Nancy Pelosi.

No és que ara el president vulgui fer les paus amb Pelosi, ja que tots dos han demostrat sobradament que no se suporten, sinó que ha vist l'oportunitat d'atacar les senadores més mediàtiques, amb milers de seguidors a les xarxes i que, curiosament, tenen orígens familiars fora de les fronteres nord-americanes. Així, Donald les ha convidat a anar-se'n i tornar als seus països, que segons les seves paraules són, "llocs infestats de crim". 

És "molt interessant veure congressistes demòcrates 'progressistes', que venen originàriament de països els governs dels quals són una catàstrofe total i completa, els pitjors, els més corruptes i ineptes del món (si és que han funcionat com a governs alguna vegada), dient ara alt i de forma agressiva al poble dels Estats Units, la més gran i poderosa nació sobre la Terra, com s'ha de gestionar el nostre govern", ha escrit Trump a Twitter, per assegurar que si fessin les maletes la mateixa "Pelosi estaria contenta de preparar-los els viatges gratis". El president nord-americà ignora amb els seus missatges que tant Ocasio-Cortez com Omar són nascudes als Estats Units i, lògicament, totes tres tenen la ciutadania nord-americana.

La crisi entre Pelosi, la demòcrata amb el càrrec més alt del país, i les tres senadores es fa més evident arran d'una entrevista recent al 'New York Times' en què la presidenta de la Cambra de Representants va retreure a les joves polítiques que amb el seu afany per marcar la línia al partit en qüestions tan sensibles com la política migratòria acaben desgastant la imatge i la seva autoritat. Pelosi, de 79 anys i més de mitja vida en política, va qüestionar la influència de les senadores, a qui bateja com "l'esquadró", i sobretot la seva representativitat, perquè "són quatre persones i aquests són els vots que tenen". Ocasio-Cortez, la més jove de la cambra, amb només 29 anys i un gran actiu mediàtic dels demòcrates, va reaccionar a les paraules de la seva cap insinuant que en el rerefons hi havia una qüestió ètnica i racista, per l'origen de totes tres.

Pelosi ha contestat aquest diumenge a Trump i els seus "comentaris xenòfobs", que, al seu parer, volen dividir els nord-americans. "En comptes d'atacar membres del Congrés hauria de treballar amb nosaltres per una política humana d'immigració que reflecteixi els valors nord-americans. Pareu les batudes", ha tuitejat la cap dels demòcrates, en referència a les operacions anunciades per Trump, que es preveu que comencin aquest diumenge, per detenir immigrants indocumentats i expulsar-los del país.