Internacional 02/09/2019

El 'Dorian' arriba a les Bahames com l'huracà més letal

L'huracà, de categoria màxima 5, ha provocat almenys la mort d'un nen de set anys

Ara
2 min
El port de Marsh, a les Bahames, resisteix a l'impacte de les altes onades que s'aixequen a causa del 'Dorian'

BarcelonaLes Bahames ja han rebut l'impacte del 'Dorian', l'huracà que ha arribat a la categoria màxima de 5 i s'ha convertit en el més fort que hagi arribat mai a les illes de l'Atlàntic, d'acord amb els registres disponibles. L'huracà avança lentament per Gran Bahama, al nord-oest de l'arxipèlag de les Bahames, on ja s'ha cobrat almenys una vida, la d'un nen de set anys, tot i que es preveu que la xifra augmenti.

Segons la cadena de televisió Eyewitness news i el diari digital Bahames Press, el nen, Lachino McIntosh, ha mort ofegat per la forta pujada de les aigües a les Illes Abaco pel pas del cicló, mentre que la seva germana està desapareguda.

El 'Dorian' porta associats vents de fins a 290 quilòmetres per hora i amb ràfegues que poden superar aquesta velocitat, que provoquen un augment del nivell del mar d'entre cinc i set metres respecte als nivells normals. L'arribada de l'huracà ha portat inundacions al nord-oest de l'arxipèlag, segons les primeres imatges divulgades a través de les xarxes socials.

Les autoritats aconsellen a la ciutadania que busqui un refugi segur lluny de la línia de la costa i que entri terra endins per evitar ser víctima d'una tempesta que està classificada com "extremadament perillosa". De fet, en les últimes hores s'han evacuat milers de persones de les Bahames cap a zones resguardades dels forts vents. Abans de marxar de casa, la població ha tancat i protegit portes i finestres amb cartrons i fustes i ha omplert els centres comercials per abastir-se de productes de primera necessitat per poder passar els pròxims dies sense necessitat de sortir a l'exterior, tal com dicten les recomanacions. "Les cases i propietats es poden substituir, les persones no", han insistit des del govern de les Bahames per convèncer la població que segueixi fil per randa les ordres d'evacuació.

Als Estats Units s'espera que el 'Dorian' arribi ja amb forma de categoria 4, però els estats de la costa est miren amb atenció el comportament de l'ull de l'huracà. De fet, el president Donald Trump ha anul·lat el seu viatge a Varsòvia per participar a la commemoració dels 80 anys de l'inici de la Segona Guerra Mundial per seguir l'evolució de la situació des del seu despatx.

stats