Internacional 09/10/2019

Dos morts en l'atac a un 'döner' i una sinagoga d'una ciutat de l'est d'Alemanya

La policia ha detingut un sospitós, però dos més han fugit

Ara
2 min
L'estrella de David damunt de la torre de la sinagoga de Halle, on s'ha produït el tiroteig.

BarcelonaDues persones han mort en dos tirotejos aquest dimecres a la ciutat alemanya de Halle, una d'elles en una botiga de döner i una altra prop d'una sinagoga. La policia ha detingut un home, però dos més han fugit amb un vehicle i encara se'ls busca.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el dia sagrat per als jueus de Yom Kippur hi havia entre 70 i 80 persones dins la sinagoga de Halle, una petita localitat a l'est d'Alemanya, quan un home armat i vestit com si fos un militar ha intentat irrompre a trets dins el temple. Afortunadament l'han vist arribar a través de les càmeres de seguretat del recinte: "Hem bloquejat les portes des de l'interior i hem esperat que arribés la policia", ha explicat Max Privorotzki, president de la comunitat jueva de Halle a la revista Spiegel.

Una de les dues víctimes mortals és una dona que ha sigut assassinada al carrer, prop de la sinagoga i del cementiri jueu adjacent. La segonas víctima és un home que ha mort en una botiga döner uns quants carrers enllà, al mateix barri de Paulus.

döner

Segons diversos testimonis, l'atacant portava roba militar de camuflatge i diverses armes. Els fets s'han produït al migdia i poc després la policia ha anunciat que havia detingut un sospitós, però que es mantenia en alerta i recomanava als veïns de quedar-se a casa.

"Els nostres agents han detingut una persona. Encara estem en alerta. Tenim forces policials a #Halle i als voltants per normalitzar la situació", ha afirmat la policia local en un tuit.

"Segons informacions preliminars, dues persones han sigut assassinades. S'han produït diversos trets. Els presumptes autors han fugit amb un vehicle", havia dit poc abans la policia local de Halle a Twitter, on recomanava als veïns que es quedessin dins de casa.

stats