Internacional 12/10/2014

Confirmat el contagi per Ebola de la treballadora sanitària de Dallas

Un segon test fet pel Centre de Control i Prevenció confirma que la dona està infectada del virus

Efe
1 min

WashingtonEl segon test fet a la treballadora sanitària que va atendre el primer pacient diagnosticat amb Ebola als Estats Units en un hospital de Dallas (Texas) ha confirmat el seu contagi, de manera que es tracta del primer cas de transmissió de la malaltia dins del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Centre de Control i Prevenció de Malalties (CDC), que ha fet el segon test a la dona, ha indicat en un comunicat que la segona prova ha confirmat el diagnòstic de la primera, feta pel Servei de Salut de Texas.

Per exprés desig de la família, no s'ha filtrat ni la identitat ni la feina que feia la dona, tot i que ha transcendit que és una infermera.

La pacient està estable des que va ser aïllada divendres a la nit, després de saber-se que tenia febre.

Segons ha detallat en una conferència de premsa el director del CDC, Thomas Frieden, la dona va atendre i va estar en "contacte prolongat" a l'hospital presbiterià de Dallas (Texas) amb Thomas Eric Duncan, la primera persona diagnosticada amb Ebola als Estats Units i que va morir aquest dimecres.

L'afectada portava el vestit de protecció requerit, amb bata, guants i màscara, durant l'estona que va estar en contacte amb el malalt, però "en algun moment hi va haver una fallada en el protocol" de seguretat que ara les autoritats del CDC investigaran, ha detallat Frieden.

stats