EGIPTE
Internacional 12/02/2011

L'exèrcit egipci diu que traspassarà el poder a una autoritat democràtica

El Consell de les forces armades reclama un traspàs pacífic del poder el mateix dia que la calma va retornant al Caire

Agències
1 min
L'exèrcit egipci vol fer un traspàs en democràcia

El CaireEl Consell Suprem de les Forces Armades egípcies, al que l'expresident Hosni Mubarak va cedir ahir tots els seus poders, s'ha compromès en un comunicat a "traspassar pacíficament el poder, en el marc d'un sistema democràtic lliure, a una autoritat civil".El portaveu del consell garanteix que l'òrgan complirà amb "tots els acords i tractats regionals i internacionals". En el seu comunicat, els militars insten a l'actual executiu i als governadors del país a "portar a terme les seves funcions fins a la formació d'un nou govern". La nota fixa les bases, en sis punts, de les pròximes actuacions del Consell Suprem de les Forces Armades, que dirigeix el país des que ahir el vicepresident egipci, Omar Suleimán, va anunciar la renúncia de Mubarak.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El Consell aspira al traspàs pacífic del poder, en el marc d'un sistema democràtic lliure, a una autoritat civil triada per a governar el país i construir un estat democràtic i lliure", resa el quart punt del comunicat llegit pel portaveu. Així mateix, reafirma el "compromís de la República Àrab d'Egipte amb tots els acords i tractats regionals i internacionals". També apel·la a la ciutadania a col·laborar amb les forces de seguretat "en amistat i cooperació entre tots", mentre que insta als cossos de seguretat a fer honor al seu lema de "la Policia al servei del poble".

D'altra banda, aquest matí Egipte ha anat retornant a la normalitat. El cansament de més de dues setmanes de revolta es deixa veure a la plaça Tahrir del Caire, on es comença a fer neteja dels carrers i els cotxes comencen a circular-hi.

stats