Un enfrontament entre els talibans i l'Estat Islàmic causa 13 morts a l'Afganistan

Almenys 68 soldats sirians i milicians progovernamentals han mort aquest dissabte per un atac de l'Estat Islàmic a la província de Hama, segons l'últim reccompte de víctimes difós per l'Observatori Sirià de Drets Humans

Almenys 13 insurgents han mort en un enfrontament entre els talibans i suposats membres de l'Estat Islàmic (EI) a la província de Nangarhar, a l'est de l'Afganistan, ha informat una font oficial. El xoc va començar fa dos dies al districte de Khogyani on hi van morir set talibans i sis insurgents de l'EI, segons el portaveu de l'exèrcit afganès, Numan Hatifi. "Insurgents de tots dos bàndols han estat prenent posicions en cases de civils i això ha creat problemes per a la població", ha indicat Hatif.

El portaveu ha afirmat que els talibans han perdut terreny en zones remotes de Nangarhar davant l'EI, que ha estat reclutant nous membres a la zona. A mitjans de mes 7 talibans van morir, sis han quedat ferits i vint van ser capturats en enfrontaments amb suposats membres de l'EI a la mateixa província de l'Afganistan. Un dia després, els talibans afganesos van advertir a l'autoproclamat califa de l'EI, Abu Bakr al Baghdadi, que l'actual lluita "contra Amèrica i els seus titelles" a l'Afganistan s'ha de fer només sota la bandera dels talibans i va amenaçar amb prendre represàlies per la seva presència en el país.

En una carta adreçada a Al Baghdadi, el número dos dels talibans, el mul·là Akhtar Mohammad Mansoor, va exhortar l'EI a no "donar peu als talibans a reaccionar en contra seu" i va indicar que l'aparició de nous grups jihadistes en territori afganès suposa un risc per als èxits aconseguits per la seva formació.

68 mort per l'EI a Síria

També, aquest dissabte han mort almenys 68 soldats sirians i milicians progovernamentals per un atac de l'EI, segons ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans. L'ONG havia xifrat aquest dissabte en quaranta els morts per aquesta ofensiva jihadista, que ha tingut com a blanc diversos llocs de control del règim sirià prop de la localitat de Sheij Hilal, al nord-est de la província de Hama.