Els sis escenaris del pitjor atac terrorista al cor d'Europa

Els terroristes van actuar en 40 minuts en un radi de 20 quilòmetres

En tan sols 40 minuts,  el terror es va instal·lar ahir a la nit a París, en el pitjor atac terrorista patit per França. Els terroristes van actuar en almenys sis punts de la ciutat deixant un rastre de sang i morts. Els investigadors encara no tenen clar quants comandos van intervenir des què es produeix la primera de les detonacions als afores de l'Estadi França fins a l'assalt a la sala Bataclan, a només 23 quilòmetres.

El primer dels atacs es produeix a l' Estadi de France, a Saint Denis, al nord de la capital. Són les 21.20 hores i se senten tres explosions gairebé simultànies per tres suïcides. L'acció deixa almenys un vianant mort.

A l'interior es juga l'amistós entre les seleccions de França i Alemanya, amb la presència de 80.000 persones, entre elles el president francès, François Hollande, que ràpidament és evacuat en helicòpter. Els espectadors abandonen el camp cantant l'himne nacional, 'La Marsellesa'.

La cadena d'atac es completa amb d'altres cinc atemptats als districtes XI i X de la capital francesa, sense que, de moment, es pugui concretar exactament la cronologia exacta.

Al carrer de Charonne, al districte XI, els terroristes disparen en un cafè i un restaurant al costat del Palais de la Femme. 18 morts.

Al mateix districte, al carrer Alibert, un altre tiroteig deixa 12 morts en una terrassa d'un restaurant.

Al carrer de la Fontaine au Roi, al districte XI, al costat de la cèntrica plaça de la República, es produeix un tiroteig en una terrassa d'una pizzeria. Cinc morts.

Al Bulevard Voltaire, també al costat de la plaça República, la policia mata un presumpte kamikaze.

L'atac final es produeix, a l'altra banda de la plaça, quan passen pocs minuts de les 10 de la nit, a l' interior de la sala de Bataclan, al Bulevard Voltaire. Un grup d'homes armats i amb la cara descoberta entren al local on hi ha un concert de música rock i obren foc indiscriminat al crit d' "Al·lahu-àkbar" [Déu és el més gran]. És l'acció més greu, en quant al número de víctimes, amb una norantena de morts, entre ells, quatre assaltants. Passada la mitjanit, la policia entra a la sala.