La suspensió del Parlament de Westminster és legal, dictamina un jutge escocès

Un tribunal d'Edimburg resol a favor del govern Johnson en la demanda d'inconstitucionalitat

El Tribunal de Sessions d'Edimburg, la cort per a casos civils més alta d'Escòcia, ha dictaminat aquest dimecres al matí que no hi ha cas en la demanda d'inconstitucionalitat contra la suspensió del Parlament de Westminster que va demanar la setmana passada el primer ministre britànic, Boris Johnson.

La demanda havia estat presentada per una setantena de parlamentaris i membres de la Casa dels Lords.

La decisió de Lord Doherty és la primera bona notícia per a Boris Johnson en les últimes hores. Johnson va patir ahir dimarts una doble humiliació al Parlament. El 'premier' va perdre la primera votació que afrontava des que va arribar a Downing Street quan tota l'oposició, més 21 rebels conservadors, va prendre el control de l'agenda parlamentària per presentar aquesta tarda una llei que obligaria Downing Street a demanar una extensió del Brexit fins al 31 de gener si el 19 d'octubre Londres i Brussel·les no han pactat cap acord sobre la sortida de la Unió Europea.    

A més, Johnson va perdre la majoria absoluta d'un diputat que tenia després de la deserció d'un parlamentari conservador, Phillip Lee, que va passar a ingressar les files liberaldemòcrates.