Internacional 28/10/2019

Escridassada per a Donald Trump en un partit de beisbol

Els aficionats reben el president al crit de "tanqueu-lo!" en un partit de les sèries mundials

Ara
1 min
El president Donald Trump saluda part dels aficionats en un partit de beisbol on ha sigut escridassat.

BarcelonaNomés un dia després d'apuntar-se l'èxit de la mort del líder de l'Estat Islàmic, Abubakr Al-Baghdadi, Donald Trump s'ha retrobat amb el rebuig públic que genera en els seus detractors. El president nord-americà ha rebut una sorollosa escridassada del públic assistent a un partit de les series mundials a Washington, ciutat de declarada majoria demòcrata, en la que era la seva primera aparició a un partit de beisbol com a president.

Trump no ha volgut trencar amb una tradició mantinguda per altres presidents nord-americans com Woodrow Wilson, Roosevelt, Jimmy Carter o Reagan, i ha assistit aquest diumenge al cinquè partit de les series mundials entre els Nationals de Washington i els Astros de Houston, però s'ha trobat amb una rebuda molt freda dels aficionats.

Com es pot veure al vídeo, Trump i els seus acompanyants –entre ells la primera dama, Melania Trump– han hagut de mantenir el tipus mentre la multitud escridassava el president. Els crits de "boo" han sigut generalitzats, deixant pas a un més concret "tanqueu-lo!" que fa referència a l'eslògan electoral que Trump va dedicar a Hillary Clinton.

El cuiner espanyol José Andrés, un crític notori de Trump, ha fet el llançament inicial del partit. El president nord-americà havia criticat l'elecció d'Andrés com a llançador d'honor, però el públic de Washington ha deixat ben clar qui dels dos tenia el seu suport. El president i la primera dama han marxat de l'estadi abans del final.

stats