Internacional 27/01/2014

L'app d'Angry Birds, un objectiu més de l'espionatge nord-americà

Tant la NSA com la seva homòloga britànica s'han dedicat a recopilar informació dels usuaris de diverses aplicacions d'Android i iPhone, segons una nova filtració de Snowden

Ara
1 min
Angry Birds

BarcelonaL'Agència de Seguretat Nacional (NSA) dels Estat Units i la seva homòloga britànica, Goverment Communication Headquarters (GCHQ), també s'han dedicat a recopilar dades de diverses aplicacions d'Android i iPhone, com el popular joc d'Angry Birds, segons una nova filtració de l'extècnic de la NSA Edward Snowden als diaris 'The Guardian' i 'The New York Times'.

Mentre l'usuari juga, les agències utilitzen l'aplicació per recopilar informació personal, com la localització del jugador, la seva edat, sexe i més informació, segons uns documents del GCHQ.

Davant l'auge dels 'smartphones', les dues agències han volgut explorar també aquest territori. Segons desenes de documents classificats, la NSA i el GCHQ van treballar plegats el 2007 per obtenir els codis d'identificació dels mòbils a través d'unes aplicacions que permetien l'accés a les dades personals.

stats