Internacional 02/01/2015

L'Estat Islàmic imposa l'almoina obligatòria a les zones que controla a Síria

El grup jihadista obliga els orfebres a cedir una part dels diners i l'or de què disposen per repartir-los entre els més pobres

Efe
2 min
Militants de l'Estat Islàmic a la ciutat siriana de Rakka / EFE

BeirutEl grup jihadista Estat Islàmic (EI) ha imposat l'almoina o 'zakat', un dels cinc preceptes de l'islam, a les zones que controla a Síria, segons ha informat aquest divendres l'Observatori Sirià de Drets Humans .

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ONG, que cita orfebres de la ciutat d'al-Mayadin, a la província de Deir al-Zur, explica que els radicals han creat una Oficina de l'Almoina que s'encarregarà de recopilar els fons i repartir-los entre els més pobres.

Segons els orfebres, l'EI ha identificat els diners i l'or de què disposen i els ha taxat per calcular la quantitat que "deuen" a l'Oficina de l'Almoina.

Fa una setmana, l'organització extremista va informar els ciutadans durant el sermó del migdia de divendres a les mesquites de la fundació d'aquesta oficina.

L'EI prendrà un 25% per cada 100 grams d'or, o el seu equivalent en diners, de tots aquells que consideri que han d'aportar una almoina, i ha amenaçat de fer-ho per la força si no ho fan voluntàriament.

Els jihadistes van adoptar una mesura similar, fa quinze dies, a les àrees del nord-est de la província d'Alep que estan sota el seu control. En aquella zona, l'EI ha obligat els comerciants i propietaris de fàbriques a pagar una almoina, i els ha comunicat que el seu deure és tenir cura de les famílies més pobres.

Fa pocs dies, el grup jihadista va repartir almoina entre els indigents a la ciutat d'Al Raqa, el seu bastió principal a Síria.

La 'zakat' és un dels cincs pilars de l'islam, al costat de la professió de fe, la pregària diària, el dejuni durant el mes sagrat del Ramadà i el pelegrinatge, almenys una vegada a la vida, als llocs sants de l'Aràbia Saudita.

L'EI va proclamar a finals de juny de 2014 un califat entre el territori sirià i iraquià, on ha pres zones del centre i el nord.

stats