Internacional 06/08/2013

Alerta terrorista al Iemen: els EUA demanen als seus ciutadans que abandonin "immediatament" el país

Considera que el nivell d'amenaça contra la seguretat és "extremadament alt". El Regne Unit també retira tot el seu personal de l'ambaixada

Efe
2 min
Ambaixada Iemen

WashingtonEls Estats Units han demanat aquest dimarts als seus ciutadans que abandonin el Iemen "immediatament", a més d'ordenar la sortida del país del personal governamental no imprescindible, per una amenaça terrorista seriosa al país àrab.

"Els ciutadans nord-americans que es trobin actualment al Iemen han de sortir", s'ha indicat en una nota difosa al portal del departament d'Estat dels Estats Units, on detalla que la possibilitat d'atacs terroristes al Iemen és elevada.

L'advertència de Washington es produeix després de la clausura, diumenge passat, de diverses ambaixades i consolats dels EUA al Pròxim Orient i l'Àfrica per l'amenaça d'atacs d'Al-Qaida.

"Les organitzacions terroristes, incloent-hi Al-Qaida a la Península Aràbiga (AQPA), continuen sent actives a tot el Iemen", adverteix.

El Regne Unit també llança una alerta

Londres també s'ha sumat a l'avís de Washington i ha retirat de manera temporal tot el seu personal de l'ambaixada al Iemen. De fet, el Regne Unit ja va tancar el cap de setmana passada tota la seva delegació diplomàtica a Sanà.

Metges Sense Fronteres també ha anunciat que havia retirat part del seu personal.

Continuen els atacs amb 'drones'

Almenys quatre presumptes membres d'AQPA, considerat un dels grups més actius de la xarxa fundada per Ossama bin Laden, van morir dilluns en un atac d'un 'drone' dels EUA al nord del Iemen.

Washington intercepta correus d'Al-Qaida

La intercepció de diversos missatges on el líder d'Al-Qaida, Aymán al-Zawahiri, ordenava un atac aquest diumenge, va ser el que va propiciar la decisió de tancar les ambaixades. Al-Zawahiri, que lidera l'organització des de la mort de Bin Laden, va enviar una sèrie de correus electrònics a Nassar al-Wuhayshi, líder de l'AQPA, segons alts càrrecs de Washington.

stats